Wat doen we

Zelf én samen met je organisatie of team een stap omhoog zetten? Stap Omhoog helpt je daarbij, via een in house ontwikkeltraject of via een interim-opdracht. Wij pakken het graag onconventioneel aan en lopen niet over de gebaande paden – hoewel we de gebaande paden goed weten te liggen.

Stap Omhoog brengt je organisatie naar een volgend niveau. Samen bekijken we hoe we je organisatie structureel kunnen verbeteren. Dat doen we niet alleen: we beschikken over een uitgebreid netwerk van uiteenlopende professionals, die allen expert zijn in hun vakgebied en die we waar nodig inzetten.

Organisatie ontwikkeling

Je product of dienst ken je zélf natuurlijk het allerbeste. Stap Omhoog richt zich dan ook niet op de ontwikkeling van individuele producten of diensten, maar op de processen, mensen en het leiderschap daarónder. Want juist de ontwikkeling van deze onderliggende pijlers vormt de sleutel tot verdere groei van je organisatie. Of, in goed Nederlands: ‘People and Process development will improve your Profit, while making the Planet a nicer place to be.’ Daarbij blijven we niet hangen in de theorie, maar kijken we vooral naar de praktijk. Samen gaan we op onderzoek uit: waar loop je precies vast? En wat is nu de beste manier om die stap omhoog te maken? Vervolgens helpen we je bij het daadwerkelijk zetten van die stap. Onze hulp bestaat niet uit een gelikte PowerPoint-presentatie vol theorieën, en ook niet uit een dik boekwerk. Wat je wél mag verwachten: een coach die, met opgestroopte mouwen, samen met jou die stap omhoog maakt.

“In 20 weken → 20 dagen → 20% resultaat”

Interim Management

Behoefte aan een tijdelijke interim-directeur of -manager op het gebied van Operations? Ook daarin kan Stap Omhoog prima in voorzien. Wij voelen ons thuis in een bestaande situatie, maar kunnen vanuit onze interim-rol ook helpen om de organisatie naar een volgend niveau brengen. Een en ander gaat uiteraard altijd in overleg met jou als opdrachtgever. Vaak is het afdoende om een aantal dagen per week een interim-manager of -directeur in te zetten, maar ook hier speelt goed overleg een sleutelrol.

Management coaching

Goede leiders streven naar groei, elke dag weer. Stap Omhoog coacht leiderschapsteams, MT’s en directies, zet aan tot reflectie, en biedt praktijkgerichte handvatten waarmee leiders hun team naar een hoger plan kunnen brengen.

Een belangrijk onderdeel van managementcoaching is het gezamenlijk bepalen van de richting en strategie. Een van de belangrijkste onderdelen van leiderschap binnen een organisatie is immers het aanbrengen van focus en richting, zodat iedereen weet wat er van hem of haar wordt verwacht.

In het verleden hebben we meerdere MT’s met succes mogen begeleiden.

Samen aan de slag?