Management- & Executive Coaching: je organisatie naar een hoger plan

Als leidinggevende weet je vaak best al wat er in grote lijnen verbeterd kan worden binnen jouw organisatie. Maar hoe precies? Dat is vaak nog een behoorlijke puzzel.

Concrete, praktische adviezen

Een managementcoach / executive coach biedt in zo’n geval uitkomst. Iemand die je gevraagd én ongevraagd voorziet van praktische tips en adviezen, op het moment dat het relevant is. Concrete verbeteracties, die je direct kunt inzetten om je organisatie en team naar een hoger plan te brengen.

Stap Omhoog staat daarbij graag naast, en niet bóven je. Bij ons dus geen dikke rapporten met adviezen en aanbevelingen waar je niet ‘overheen’ kunt kijken en die dus vaak onderin de la belanden. Ook geen betweterige adviseur, die je aan de hand van complexe theoretische modellen wel even gaat vertellen hoe het allemaal zou moeten.

In plaats daarvan gaan we samen aan de slag. Vanuit de onderliggende theorie maken we snel de vertaalslag naar de invulling op de werkvloer.
Dáár ligt immers onze focus: op praktische, meteen door te voeren actiepunten. Zo zetten we samen de stap omhoog. 

Toekomstvisie en Strategie

Een belangrijke basis om je organisatie een stap omhoog te helpen ligt uiteraard bij de leiding van de organisatie. Het is aan hen om een toekomstvisie en strategie te ontwikkelen waar de rest van de organisatie aan kan bijdragen.

Juist in dat gedeelte kan Stap Omhoog een grote bijdrage leveren. Het creëren van een strategie en visie en bovenal de vertaling maken naar concrete actieplannen hebben we al meermaals succesvol mogen faciliteren en begeleiden. Veel eigenaren worstelen met missie, visie en vooral ook de vertaalslag naar de rest van de organisatie.

De kunst is echter niet om een perfecte invulling, volgens het boekje, te geven aan deze grootse woorden. Het belangrijkste is dat het past bij je organisatie, je toekomst en dat het jouw medewerkers en externe stakeholders in beweging brengt.

Een luisterend oor

Als directeur of eigenaar worstel jij ook regelmatig met vraagstukken. Het is echter eenzaam aan de top, zoals je zult ervaren. Met wie kun je vrijblijvend en vertrouwd praten over je uitdagingen, vraagstukken en worstelingen ten aanzien van je organisatie.

Stap Omhoog kan jouw luisterend oor zijn en je een objectieve spiegel voorhouden als dat nodig blijkt te zijn. Als het nodig en gepast is, kan er uiteraard ook vrijblijvend naar oplossingen gekeken worden. Dit is echter niet altijd nodig, omdat het hebben van een luisterend oor en iemand die je een spiegel voorhoudt, vaak voldoende is om de volgende stap te gaan zetten.

Samen aan de slag met executive coaching?